Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Xάρτινες ζωές", της Πέρσας Κουμούτση

"Σε αυτό το βιβλίο επιχειρώ να διαβώ ένα καινούριο μονοπάτι που δεν έχει σχέση με την καταγωγή και τις ρίζες μου, αλλά με τη γυναικεία μου υπόσταση.
Το «Χάρτινες ζωές», είναι ένα βιβλίο που ακολουθεί την πορεία τριών γυναικών από τις αρχές του 20ου αιώνα ως το τέλος του και ψηλαφεί τη σχέση τους με τον έρωτα και την ελευθερία, όπως την ανίχνευσα μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα σπουδαίων γυναικών του ’30 ’40 και ’60. Οι γυναίκες αυτές ζουν, όχι ακριβώς παράλληλες ζωές, αλλά σχεδόν επαναλαμβανόμενες μέσα στο χρόνο, αναζητώντας απεγνωσμένα τη ταυτότητά τους, τα θέλω τους, την εσωτερική τους γαλήνη, και βέβαια, την ελευθερία και το αυτεξούσιό τους. Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στις γυναίκες, στον άνθρωπο γενικότερα, που αποδεικνύει καθημερινά, ότι ακόμα κι όταν χειραγωγείται ή εξουσιάζεται από το πεπρωμένο του, έχει τη δύναμη να το υπερβεί, εφόσον το έχει πραγματικά αποφασίσει... Καλή Ανάγνωση..." Πέρσα Κουμούτση.

"Χάρτινες ζωές", κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, Οκτώβριος 2011.


6 σχόλια:

Νίκος Διακογιάννης είπε...

κυκλοφόρησε το βιβλίο; Καλοτάξιδο! Πολλοί τίτλοι τον φετινό Οκτώβριο. Θέλω να τους προλάβω όλους! Κάθε καλό Πέρσα. Όταν έρθει στα χέρια μου θα το διαβάσω και θα κάνω ανάρτηση.

Justine's Blog είπε...

Καλοτάξιδο να είναι καλή μου Πέρσα, το εξώφυλλο είναι υπέροχο. Περιμένω να μου το στείλετε να το διαβάσω και να γράψω .
Φιλί

Πέρσα Κουμούτση είπε...

Ιουστίνη και Νίκο, να είστε καλά για τις ευχές και τα καλά σας λόγια. Σας ευχαριστω από καρδιά για το ενδιαφέρον σας και ευχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και στα δικά σας όμορφα λογοτεχνικά ταξίδια. :)) φιλιά και την αγάπη μου

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Πέρσα μου, ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ! Είμαι περίεργη για το πόσο "χάρτινες" είναι αυτές οι ζωές, μα θα με περιμένουν λιγάκι...
Η κοπέλα στο εξώφυλλο όμως, μόνο χάρτινη δεν φαίνεται! Πολύ ρομαντική! Όσο για την συγγραφέα, έχει την σφραγίδα της ευαίσθητης, οπότε...ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ, Πέρσα!

βασίλης είπε...

Καλοτάξιδο Πέρσα!, όπως το διαβάζω είναι υπέροχο από τις πρώτες του κι όλας σελίδες...

Πέρσα Κουμούτση είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ, Βασίλη μου.
όταν ολοκληρώσεις την ανάγνωση του θα τα ξαναπούμε! φιλιά