Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στο "IilioupolisonAir" με την Αργυρώ Μαντόγλου



TΟ Σάββατο  22/12 και ώρα 12.00 μ.μ., η συγγραφέας Αργυρώ Μαντόγλου θα βρίσκεται μαζί μου στο στούντιο του διαδικτυακού ραδιοφώνου IlioupolisOnAir και στα πλαίσια της εκπομπής "Διαβάζοντας στο διαδίκτυο" για να μιλήσουμε για το νέο της μυθιστόρημα "Λευκή Ρεβάνς". Θα χαρώ να συντονιστείτε μαζί μας και να μας ακούσετε! 

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένας άντρας που θέλει να αλλάξει πρόσωπο επισκέπτεται μια πλαστική χειρουργό, αφήνοντας πίσω του ένα όπλο σε μια χαρτοσακούλα μια τηλεφωνήτρια βρίσκει στο μετρό ένα φάκελο που περιέχει ενδείξεις για το δολοφόνο της αδελφής της ένας ρακοσυλλέκτης μαζεύει χαρτιά με φωνήεντα διαμαρτυρίας ένας βετεράνος μισθοφόρος της Λεγεώνας των Ξένων δίνει μαθήματα ζωής μια συνταξιούχος γίνεται άστεγη από επιλογή και ένας περιθωριακός αποστηθίζει ατάκες του Μπόγκαρτ για να κερδίσει τη θέση του στον κόσμο, κι ακολουθεί τα βήματα μιας ξενιτεμένης χορογράφου που τον οδηγεί στους ρυθμούς του πάθους. Πρόσωπα αφοπλισμένα και άλλοτε οπλισμένα με τη δύναμη «της τρέλας και της αδυναμίας» κουβαλούν τα μυστικά τους, κρατώντας τα ενίοτε κρυφά και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Με μότο «ζω από τύχη, αγαπώ κατ’ επιλογήν, μεταμορφώνομαι καθ’ έξιν», στροβιλίζονται στη δίνη της αμοραλιστικής δεκαετίας που διανύουμε.
Σ’ αυτό το ανατρεπτικό μυθιστόρημα με φόντο το «Δρομέα» των Αθηνών, το Μάτι του Λονδίνου και τον γαλλικό Νότο, καθημερινές ακρότητες και παραδοξότητες πυροδοτούν τα πρόσωπα που εισβάλλουν στις λεωφόρους των μητροπόλεων σαν σε πίστες θανάτου

5 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Είδα για την εκδήλωση και χάρηκα, σκέφτηκα να φέρω μαζί μου τη Ζωζώ που τόσο θέλει να σε γνωρίσει, όμως, καθώς βλέπω θα είναι διαδικτυακή...

Μια άλλη φορά.
Πάντως θα σε ακούσουμε!

Χαιρετώ σε, Πέρσα!

Πέρσα Κουμούτση είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ καλέ μου Στράτο.
και εγώ θα χαρώ να γνωρίσω τη Ζωζώ. θα το κανονίσουμε, ίσως μέσα στις γιορτές. θα σου γράψω.
φιλιά
περσα

MAFALDA είπε...

Καλή σας επιτυχία Περσάκι. Θα σας ακούσουμε και καλή αρχή στα διαδικτυακά ραδιόφωνα για σέναν.

Πέρσα Κουμούτση είπε...

να είσαι καλά. θα σας περιμένουμε :)
φ,π

βασίλης είπε...

Περιμένω κι εγώ με αγωνία την πρώτη εκπομπή σου Πέρσα. Είναι ένας καινούργιος κόσμος το διαδικτυακό ραδιόφωνο, με προοπτικές. Και έχεις να δώσεις πάρα πολλά στο χώρο τον πολιτιστικό. Καλό ξεκίνημα!